Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Začepljene cijevi

Invazija meduza izbacila nuklearku iz pogona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tona meduza začepilo je cijevi kroz koje prolazi morska voda radi hlađenja turbina najveće švedske nuklearke. Elektrana je zbog toga ispala iz pogona.

Najveća švedska nuklearna elektrana izbačena je iz pogona zbog invazije meduza.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu Cijeli grad podrhtavao VIDEO Kamera u Fukushimi zabilježila trenutak snažnog potresa Slika nije dostupna Zaštita od radijacije Oko Fukushime će se graditi ledeni zid

Energetski gigant E.ON morao je isključiti jedan od triju reaktora elektrane u Oskarshamnu, 340 kilometara južno od Stockholma, nakon što je veći broj meduza začepio cijevi kroz koje prolazi morska voda iz Baltika kako bi mogla hladiti turbine.

>> Oko Fukushime će se graditi ledeni zid

Associated Press javlja da je u cijevi ušlo nekoliko tona meduza te da se sličan slučaj dogodio i 2005. godine. Do najezde je došlo tijekom vikenda, a situacija je raščišćena tek danas pa se očekuje da će elektrana, koja proizvodi oko 5 posto struje u Švedskoj, uskoro biti vraćena u pogon.

Glasnogovornik elektrane Anders Osterberg kaže da su reaktori u Oskarshamnu najveći takvog tipa u svijetu te da su slični onima u japanskoj Fukushimi.

U ovom konkretnom slučaju, invaziju na cijevi izvršili su uhati klobuci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene