Na Copacabanu, gdje se gledala utakmica, prvo je upala naoružana banda i pljačkala ljude, a onda je došla interventna policija...


Interventna policija imala je pune ruke posla na najpoznatijoj brazilskoj plaži, Copacabani, gdje su deseci tisuća ljudi na video zidu pratili utakmicu Brazil-Njemačka.

Vezani članci Policija, ilustracija Strava kod Ivanca: Sumnjaju da je ubila svoju tek rođenu bebu Molotovljevi kokteli koje je pronašla policija (Foto: PU zagrebačka) Policija uoči utakmice u Zagrebu spriječila mogući napad na navijače Hajduka molotovljevim koktelima

Naime, na plažu su upali članovi naoružane bande koji su izveli 'masovnu pljačku', piše Daily Mirror pozivajući se na izvješća brazilskih medija. Najprije su pucali u zrak, opljačkali bar, a onda su krali torbe i nakit. No, prava je panika nastala kada je na Copacabanu stigla interventna policija.

Novinari su putem društvenih mreža izvješćivali o glasnoj pucnjavi. Fotografije s poprišta događaja svjedoče i o uhićenjima te spaljenim zastavama i ljudima koji su se počeli obračunavati međusobno.

VIDEO Procurila snimka iz svlačionice Argentine: Što će reći Brazilci?

Nakon povijesnog poraza Brazila kojemu je Njemačka zabila sedam golova, izbili su neredi u nekoliko gradova. U Sao Paulu su zapaljeni automobili, a maskirani napadači zasuli su kamenjem tri autobusa te jedan zapalili.

U Belo Horizonteu je bilo najmanje 12 ozlijeđenih, a u Rio de Janeiru se policija se borila s maskiranim napadačima koji su krali i razbijali izloge trgovina.

Kako je to izgledalo na brazilskim ulicama, pogledajte u videu: 


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook