Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indonezijska plemena Kogoya i Murib ušla su u sukob radi premalog miraza. Ovo je već drugi sukob indonezijskih plemena zbog bizarnog razloga u posljednje vrijeme.


Jedna odoba je ranjena nakon što je policija pokušala smiriti sukob između ovih dvaju plemena. U sukobima su domoroci koristili koplja te otrovne strelice u sukobu koji je počeo sa svadbom.

Vezani članci Vozilo hitne pomoći, ilustracija Najmanje 27 osoba poginulo u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali učenici i njihovi roditelji, jedna osoba i dalje zarobljena Snažan potres pogodio Filipine Snažan potres pogodio Filipine: "Pomicale su se lampe, podrhtavala je voda u akvariju, dugo je trajalo"

>> VIDEO: Zbog mobitela izbio rat među plemenima

>> Foto: 'Izgubljeno pleme' strelicama gađalo avion

Naime, jedan član Kogoya plemena oženio je članicu Murib plemena, a nakon svadbe rekao je kako je miraz premalen. Sukob između obitelji mladenaca prerastao je u sukob plemena što i nije nikakvo čudo kada se zna kako se ova dva plemena sukobljavaju već desetljećima. U posljednjih godinu dana sukobi su se smirili uz tek povremene eskalacije, a svađa oko miraza stanje je pogoršala.

Sukob ovih dvaju plemena smeta pri iskopavanju bakra u obližnjim rudnicima pa je policija napravila sve kako bi se oni smirili. U krajevima gdje žive plemena Kogoya i Murib nalaze se treća najveća nalazišta bakra na svijetu.