Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neutralizirajte islamističke skupine

Indijski ministar obrane upozorio Pakistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski ministar obrane zatražio je od Pakistana da neutralizira islamističke skupine koje djeluju na njegovom teritoriju uz opasnost da trajno pokvari bilateralne odnose koji su već napeti nakon napada u Mumbaiju.

'Uvijek moramo misliti na sigurnost našeg naroda', naglasio je ministar A.K. Antony i dodao da 'ne zna što ćemo poduzeti ako Pakistan ne dokaže iskrenost u djelima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužiteljstvo u Doboju Podignuta optužnica: Pripadnik HVO-a zlostavljao srpske civile? Slika nije dostupna Nemaju informatički pismene osobe MORH ni za 4 godine nije stavio u funkciju računalni program

Indijska diplomacija je u nekoliko navrata posljednjih dana isključila sukob s Pakistanom, s kojim je Indija vodila tri rata nakon osnivanja dviju država 1947. 

>> Indija se priprema napasti Pakistan

Ali New Delhi, Washington i London pripisuju koordinirane napade u Bombayu Lashkar-e-Taiba (LeT) jednom od pakistanskih fundamentalističkih oružanih pokreta koji se bori protiv indijske 'okupacije' u Kašmiru i protiv progona 150 milijuna muslimana Indije.

Indija čak tvrdi da je specijalni vod od deset islamističkih aktivista koji je ubio 163 ljudi u Bombayu od 26. do 29. studenoga stigao iz Pakistana, gdje su napadi planirani i zahtijeva da joj njezin susjed i protivnik izruči četrdeset terorista.

Islamabad je od prošlog tjedna pokrenuo val uhićenja u sredinama bliskim LeT-u, ali namjerava sam suditi odgovornima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene