Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužiteljstvo u Doboju

Podignuta optužnica: Pripadnik HVO-a zlostavljao srpske civile?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okružno tužiteljstvo u Doboju podiglo je optužnicu za ratne zločine protiv bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Ante Štuca (46) za kojega se u priopćenju navedi da je iz Osijeka.

Na internetskoj stranici tog tužiteljstva objavljeno je priopćenje u kojemu stoji da je Štuc kao pripadnik HVO u razdoblju od svibnja do lipnja 1992. godine na području Bosanskog Broda sudjelovao u zlostavljanju civilnih zarobljenika srpske nacionalnosti.

Navodne zločine, kako stoji u potvrđenoj optužnici, Štuc je počinio zajedno s drugom pripadnicima postrojbe vojne policije HVO kojoj je pripadao, a u objašnjenju je naveden niz pojedinačnih slučajeva fizičkog i psihičkog zlostavljanja srpskih civila koji su bili zatočeni na nogometnom stadionu i u policijskoj postaji u Bosanskom Brodu.(HIna)

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene