Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godine su samo broj

VIDEO Nikada nije kasno! Baka prvi put sjela u školske klupe s 92 godine

Škola
Škola Foto: Getty Images
Nakon slučaja 92-godišnje Indijke koja je u školske klupe prvi put sjela s 92 godine, 25 žena iz njezina sela odlučilo je naučiti čitati i pisati.

Devedesetdvogodišnja Indijka prvi put je prije šest mjeseci sjela u školske klupe i konačno naučila čitati i pisati, te tako postala primjer i drugim ženama iz svoga sela.

Salima Khan, rođena oko 1931. i udana u dobi od 14 godina, već dugo sanja o tome da se nauči služiti brojkama i slovima. Kada je bila dijete, u njezinu selu nije bilo škole.

Pročitajte i ovo Prizor nakon napada Stravična eksplozija Samoubilački napad na vjersku procesiju, poginulo više od 50 ljudi: "Znamo tko je bio meta"

Prije šest mjeseci, u pratnji supruge svoga unuka, krenula je na put u školu u Bulandshahru, u državi Uttar Pradesh i konačno započela obrazovanje uz bok djeci mlađoj od nje osam desetljeća.

Škola Salima Khan (Foto: Screenshot/X/Rofl Zubair 2.0)

Priča Salime Khan izazvala je pozornost nakon objave videa na društvenim mrežama u kojem ona broji do 100.

Pročitajte i ovo Aleksandar Šapić Val ostavki u zemlji Gradonačelnik Beograda podnio ostavku, slijede prijevremeni izbori

"Moji su me unuci varali da bi im dala više novca jer nisam znala prebrojiti novčanice", rekla je listu Times of India. "Ti su dani iza nas."

Stopa pismenosti u Indiji je oko 73 posto, po popisu iz 2011.

Direktorica škole Pratibha Sharma rekla je da su nastavnici najprije oklijevali oko ideje da poučavaju Salimu Khan, ali ih je brzo razuvjerila svojom strašću za učenjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubio ga lav Strava u zoološkom vrtu: Čuvara našli krvavog vrata i bez svijesti, napravio je kobnu grešku

"Nismo imali srca odbiti je", rekla je Sharma za Times of India.

Nakon slučaja 92-godišnje Indijke 25 žena iz njezina sela odlučilo je naučiti čitati i pisati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene