Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val ostavki u zemlji

Gradonačelnik Beograda podnio ostavku, slijede prijevremeni izbori

Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapić Foto: Tom Dubravec/Cropix
Nakon vala ostavki gradonačelnika i predsjednika općina diljem Srbije, ostavku je podnio i prvi čovjek Beograda.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je u petak ostavku na toj funkciji.

Nakon vala ostavki gradonačelnika i predsjednika općina diljem Srbije, ostavku je podnio i prvi čovjek Beograda. To znači da će Beograđani ići na izvanredne izbore, što je najavio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučič gostujući nedavno na RTS-u, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Lektorski dnevnik Veliko iznenađenje za svih: Svo vrijeme prate svih nas

"Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika Grada Beograda, kako bi se počeli stvarati pravni uvjeti za održavanje izbora da bi se, osim parlamentarnih i lokalnih, 17. prosinca, održali i na razini Beograda", naveo je Šapić i najavio svoje iduće korake.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trebao vožnju Usred noći zvao policiju i vrištao da će ga ubiti medvjedi, tražili ga i helikopteri, a onda je priznao što se dogodilo

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav nastavak suđenja VIDEO Incident na sudu: Zavadlav prekidao sutkinju i prigovarao joj pa ga je izbacila iz sudnice

"Ako izbori budu 17. prosinca, ako to bude konačan dogovor, znat ćete za nekoliko dana. Postoje točne zakonske procedure koje određuju tu odluku. Za nekoliko dana imat ćete informacije ako se dogovorimo da konačan datum bude 17. prosinca. A vrlo vjerojatno će biti, a za nekoliko dana ćete znati koji će biti potezi da bismo morali provesti izbore 17. prosinca", zaključio je Šapić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene