Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezno!

Imate puno prijatelja na Facebooku? Prijete vam opasne stvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veći broj prijatelja na društvenim mrežama sa sobom nosi određene opasnosti.

Ljudima koji imaju velik broj sljedbenika na društvenim mrežama kao što je Facebook prijeti veći rizik od psihološke i reputacijske štete nego onima koji imaju bliski krug online prijatelja, pokazalo je istraživanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAGEDIJA U ZAGREBU Poznanik ubijenog zaštitara: "Što da vam kažem, ovo je užas. On nije bio za taj posao, bio je predobar" Vinko Coce Preminuo u bolnici Pijani vozač usmrtio osnivača popularne grupe na Facebooku: "Strašno je teško zamisliti da više neće biti njegovih inspirativnih postova..."

Stručnjaci na sveučilištu Nottingham Trent objasnili su da će osobe s velikim brojem online prijatelja vjerojatnije biti izložene nasilju i neprikladnom sadržaju. Naime, istraživanje je pokazalo da će osobe s velikim brojem prijatelja vjerojatnije zaboraviti kontekst svoje publike pa će vjerojatnije objaviti sadržaj koji nije prikladan za sve njihove prijatelje, piše Mirror.

Također, što osoba više prijatelja ima vjerojatnije će naletjeti na neprikladan materijal koji je objavio netko od njih.

PAZITE ŠTO PIŠETE Objava na Facebooku stajala ih preko 100 tisuća kuna

Znanstvenica Sarah Buglass rekla je da društvene mreže mogu predstavljati opasnost. Među ostalim, kaže, na društvenim mrežama društvene granice su narušene, a informacije se u mnogim slučajevima dijele sa svima.

S povećanjem broja prijatelja sve je teže pratiti s kim smo povezani, s kim dijelimo svoju intimu..., a posljedica je to da riskiramo nanošenje štete vlastitom ugledu, ali i potencijalno zlostavljanje od strane nezadovoljnih sljedbenika.

Također, tu je uvijek i opasnost od zlouporabe podataka. Zato ponašajte se oprezno i odgovorno na društvenim mrežama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene