Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispeci pa reci

PAZITE ŠTO PIŠETE Objava na Facebooku stajala ih preko 100 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvene mreže nisu igra, i na njima treba paziti što objavljujemo.

Ono što se dogodilo jednom paru iz Australije pravi je dokaz kako društvene mreže nisu bezopasne, u što smo se svi već mnogo puta uvjerili. Sve što objavite na Facebooku ili u komentarima na tuđe objave sa sobom nosi i određenu odgovornost, a australski par je svoju morao platiti čak 15 tisuća dolara (nešto više od 102 tisuće kuna), donosi News.com.au.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Australija poplave 1 Evakuirano 50 tisuća ljudi VIDEO/FOTO Stravični prizori - čitav grad utapa se u nezapamćenim poplavama: "Ovo je daleko od završetka"

Sve je počelo kad su Matt Palmer i njegova žena Annette iz Sydneya primijetili da je netko na javnim mjestima diljem Scotland Islanda polijepio postere. Plakati su bili usmjereni na lokalnog stanovnika, koji prema navodima autora, ne zna kontrolirati svoje pse dok je s njima na javnim prostorima. Na plakatima je bila i fotografija tog stanovnika, Nadera Mohareba , i opis u kojem je stajalo da je 'ovaj porijeklom Egipćanin, nasilnik sklon maničnim ispadima, te da često prijeti, osobito ženama i djeci'.

Prije spomenuti Matt fotografirao je plakat i podijelio ga na svom Facebook profilu, uz opis da 'gospodin Mohareb može, a i ne mora, imati veze sa Sotonom'. Nakon toga uslijedila je tužba Mohareba, zbog klevete i objave u kojoj se lažno poručuje da je on nestabilan član društva te da bi ga se zbog toga trebalo izbjegavati.

Iako je objava kasnije uklonjena, tužba je podignuta, a Mohareb ju je čak htio povući u sklopu dogovora s osumnjičenim parom ako objave ispriku na Facebook stranici lokalne zajednice.

Cijeli je postupak polako priveden kraju nakon i drugih javnih isprika, a par koji je tužen morao je platiti sudske troškove od gotovo 15 tisuća dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene