Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog ekstremizma

Hoće li ga kritike na račun Putina doći glave? Bivši ruski agent prebačen u koloniju, ostaje tajna gdje se nalazi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Strelkova je 25. siječnja Moskovski gradski sud osudio na četiri godine zatvora.

Bivši ministar obrane takozvane DNR, ruske paradržave na istoku Ukrajine, Igor Strelkov (Girkin), osuđen na četiri godine zatvora zbog ekstremizma, prebačen je u koloniju, rekla je njegova supruga Miroslava Reginskaja.

"Prema informacijama dobivenim od odvjetnika, jutros je Igor Strelkov prebačen u koloniju", napisala je Reginskaja na kanalu Telegram .

Dodala je da nema informaciju u koju je koloniju Strelkov poslan, piše TASS.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije na Mljetu Najavili ulaganja Jadrolinija se oglasila o hororu na trajektu: "Ispričavamo se putnicima..."

Strelkova je 25. siječnja Moskovski gradski sud osudio na četiri godine zatvora. Slučaj protiv Strelkova otvoren je 18. srpnja 2023., a tri dana kasnije pritvoren je u Moskvi. Optužen je za poticanje na ekstremističke aktivnosti. Nije priznao krivnju. Prema tvrdnjama obrane, kod njega nije bilo zločinačke namjere usmjerene na poticanje neograničenog broja osoba na ekstremističke aktivnosti.

Girkin je, između ostaloga, optuživao predsjednika Vladimira Putina i vojni vrh za nedovoljno učinkovito vođenje rata u Ukrajini. U jednom od svojih najoštrijih govora, Strelkov je na svom Telegram kanalu rekao da bi Putin trebao prenijeti vlast "nekome tko je uistinu sposoban i odgovoran". Objava je prikupila gotovo 800.000 pregleda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene