Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez je izraelsku ofenzivu u Gazi nazvao palestinskim holokaustom i dodao da bi predsjednicima Izraela i Sjedinjenih Država trebalo suditi na međunarodnome sudu.


'Holokaust, eto što se upravo događa u Gazi', rekao je Chavez za televiziju. 'Predsjednika Izraela u ovome bi trenutku trebalo odvesti na Međunarodni kazneni sud zajedno s predsjednikom Sjedinjenih Država', kazao je on. Socijalist Chavez žestoki je kritičar izraelskoga saveznika SAD-a. Venezuelski predsjednik tu zemlju naziva dekadentnim carstvom, a u ponedjeljak je optužio službeni Washington da je otrovao nekadašnjega palestinskog predsjednika Jasera Arafata kako bi destabilizirao Bliski istok i opravdao izraelske upade uz američki blagoslov. 

Vezani članci Indira Levak Na pjesmi Indire Levak za odlazak na Euroviziju radi tvorac pobjedničke skladbe iz 2018. godine Izrael raketama pogodio Gazu (Foto: AFP) Turska traži hitan odgovor na nasilje u Gazi: "Pozivamo međunarodnu zajednicu da djeluje kako bi ublažila napetosti"

>> Obama 'duboko zabrinut' za civilne žrtve u Gazi

>> Izraelci napadaju škole, najmanje 40 mrtvih

Izrael je pod međunarodnim pritiskom da ostvari prekid vatre s Hamasom i da prekine ofenzivu u kojoj je dosad ubio šest stotina Palestinaca, među njima i više od četrdesetero koji su stradali u utorak u napadu na školu koju vode Ujedinjeni narodi.