Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada bez vizije

HSP podupire smjenu Kosor, neće 'u kolo' ni sa Sanaderom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava i saborski zastupnik Danijel Srb rekao je da će ta stranka poduprijeti mogući zahtjev oporbe za smjenu vlade premijerke Jadranke Kosor te je ocijenio da će vlada sve teže izdržati do kraja mandata.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio da se stanje mijenja iz trenutka u trenutak te kako smatra da koalicijski partner SDSS neće biti taj koji će poduprijeti vladu u takvoj situaciji. HSP, istaknuo je, u Saboru ne namjerava surađivati s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, koji je aktivirao svoj zastupnički mandat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka u tvornici vojničke opreme Kosor: Ni kaciga me ne bi zaštitila Slika nije dostupna Reakcije na incident Srb: Zastava SFRJ u Sotinu zaraza je velikosrpske politike

Predsjednik HSP-a Danijel Srb misli da je vlada bez vizije i mogućnosti da izvede zemlju iz gospodarske krize dok ostale zemlje u okruženju polako izlaze iz recesije. Premijerka Kosor pogriješila je kada je pristala na jučer predstavljeni način rješavanja duga Ljubljanske banke u sklopu Banke za međunarodna poravnanja u Baselu, rekao je Srb i ustvrdio kako to ide na štetu hrvatske države.

>> HSP: Hrvatska vanjska politika ne vidi dalje od Slovenije

Predsjednik HSP-a ocijenio je da je hrvatska vlada talac SDSS-a i potpore te stranke vladajućoj većini u Saboru dok ta stranka istodobno, po njegovim riječima, 'pravi infrastrukturu za novu pobunu Srba u Hrvatskoj'. Osudio je i jučerašnje paljenje hrvatske zastave u Vukovaru ističući kako je to dokaz da neki pripadnici srpske manjine osjećaju da mogu raditi što žele.

'Sve je to izraz slabosti hrvatske vlade'

'To je nastavak jedne politike neprimjerenoga i neprihvatljivog popuštanja zahtjevima SDSS-a, koji dovode do bahatog ponašanja jednog dijela srpske manjine. Sve je to izraz slabosti hrvatske vlade, koja traži kompenzaciju za svu svoju nemogućnost kvalitetnog upravljanja državom kroz potporu SDSS-a', dodao je Srb.

'Upravo zato želimo sutra u podne, na 20. obljetnicu ponovnog postavljanja spomenika banu Jelačiću na glavni zagrebački trg, organizirati prosvjednu paradu od Katarininog trga do Trga bana Jelačića kako bismo upozorili na velike probleme u kojima je Hrvatska, rekao je predsjednik HSP-a. 'Podsjetili bismo i na vrijeme entuzijazma, kada je spomenik prije 20 godina postavljen, kada se mislilo da će osamostaljenje hrvatske države donijeti boljitak i napredak demokracije', dodao je Srb i pozvao građane da im se pridruže na sutrašnjoj paradi. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene