Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Hrvatski veleposlanik u Grčkoj o puštanju BBB-ovaca: "Trenutne procjene ne govore o nekakvoj velikoj ugrozi''

Aktualno Galerija Aleksandar Sunko, hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko, hrvatski veleposlanik u Grčkoj Foto: Dnevnik Nove TV Zatvor u Grčkoj - 1 Zatvor u Grčkoj - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Zatvor u Grčkoj - 2 Zatvor u Grčkoj - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Andrej Plenković Galerija 1/4 >>
Grčki sud prihvatio je zahtjeve za puštanjem 30 Bad Blue Boysa na slobodu. Iz istražnog zatvora mogli bi izaći sljedeći tjedan, no prije toga moraju platiti jamčevinu.

Grčki je sud prihvatio zahtjeve za puštanjem 30 Bad Blue Boysa na slobodu, a odvjetnik navijača rekao je da će se zbog moguće ugroze sigurnosti neće otkrivati kad će i iz kojeg zatvora izlaziti.

''Upoznat sam da je spremno 30 odluka. Kada ih objave i kada ih dobijemo, vjerojatno u ponedjeljak ujutro, onda ćemo morati platiti jamčevinu'', kazao je odvjetnik Athanassios Kaimenakis.

Drugih uvjeta nema, osim jednog - da se ne smiju vratiti u Grčku na bilo kakvu utakmicu: nogometnu, košarkašku, odbojkašku i moraju platiti jamčevinu da bi izašli iz pritvora, objasnio je i dodao: ''Borimo se za sve da izađu van. Radimo najbolje što znamo i nadamo se da će svi izaći na slobodu.''

Više detalja pogledajte u prilogu.

O zatvorenim BBB-ovcima je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala s hrvatskim veleposlanikom u Grčkoj Aleksandrom Sunkom.

"Odluke o privremenom puštanju na slobodu najvjerojatnije će biti donesene u ponedjeljak ujutro. Ono što sada znamo iz službenih i neslužbenih izvora je da će njih 30 biti pušteno, a dinamika procesa ovisi o tehnikalijama, transferu novca i sličnim stvarima", rekao je.

"Mi ćemo svakako u tome sudjelovati, kao što su od početka cijelog ovog događaja komunicirali ministri pravosuđa, vanjskih poslova i premijeri. Isto tako, lokalno je veleposlanstvo u stalnom kontaktu s ustanovama u kojima se oni nalaze. Načelno postoji odluka da im se pomogne u transportu, ali o tome će se donositi pojedinačne odluke", dodao je veleposlanik.

Pročitajte i ovo Mario Banožić u kafiću Bivši ministar Sjedio u kafiću prije nekoliko dana, danas ne može pred kamere: ''Nisam baš zdravstveno u mogućnosti...''

Što se tiče mjera osiguranja, Sunko je istaknuo da je to zasad operativno, a ne sigurnosno pitanje.

"Trenutne procjene ne govore o nekakvoj velikoj ugrozi. Na početku cijelog događaja je postojala određena atmosfera, ali u protekla četiri mjeseca se ona opustila. Oslanjat ćemo se na grčke vlasti i njihove sigurnosne mjere", objasnio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene