Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarao s BBB-ovcima

Hrvatski veleposlanik nakon posjeta pritvorenim navijačima: "Imaju ozbiljnih primjedbi"

Hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko posjetio je navijače Dinama koji se nalaze u pritvoru u Ateni. O svemu se oglasio i odvjetnik trojice navijača.

Hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko posjetio je navijače Dinama koji se nalaze u pritvoru Ateni.

"Primjedbi na grčke policajce nemaju, primjedbi na veleposlanstvo i konzularnu potporu nemaju, ali imaju ozbiljni primjedbi na trajanje postupka i na uvjete zadržavanja u pritvoru. To je ono o čemu ćemo mi kao diplomacija razgovarati s grčkim vlastima", napomenuo je tijekom razgovora s hrvatskim novinarima.

Veleposlanik je rekao da među pritvorenicima ima i ozlijeđenih navijača.

"Neki su dobili liječničku skrb, neki su je dobili sa zakašnjenjem, a neki još čekaju da im se administriraju odgovarajući lijekovi. Na tome ćemo isto poraditi", istaknuo je.

"Ne bih ulazio u medicinsku prirodu tih ozljeda, ali one nisu opasne po život", dodao je Sunko.

Pročitajte i ovo Marko Šepat Stigao veleposlanik VIDEO Navijači Dinama se aktivirali i dojavljuju medijima detalje o ranjenima u grčkom zatvoru

Pročitajte i ovo Veliki interes novinara u Ateni JE LI ON UBOJICA? Novi detalji: Među uhićenima je huligan Panathinaikosa koji je visoko na listi osumnjičenih za ubojstvo

Odvjetnik: Bili su doista tužni

"Bili su doista tužni kad su čuli da je jedna osoba preminula. Oni nisu imali noževe, ništa. U šoku su", kazao je odvjetnik trojice navijača Vassilios Noulezas.

Brane se da su oni napadnuti od grčkih navijača - kaže odvjetnik. "Nisu se došli boriti, došli su samo podržati Dinamo Zagreb na dan treninga, ne idući dan, jer je UEFA odlučila da ne mogu kupiti ulaznice za stadion", dodaje Noulezas.

Svoje branjenike naziva miroljubivima. "Bili su najmanje 200, 300 metara dalje, nisu znali što će se dogoditi. Potom su se uplašili i pokušali pobjeći", istaknuo je Noulezas.

Tek se treba utvrditi što se sve dogodilo u noći sukoba.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene