Hrvatska zastava na zgradi vlade Kosova
Hrvatska zastava na zgradi vlade Kosova Foto: Screenshot

Na zgradi vlade Kosova osvanula je hrvatska zastava uz natpis "Hvala Hrvatska". To je učinjeno kao znak zahvalnosti za pomoć nakon prometne nesreće u blizini Slavonskog Broda u kojoj je poginulo 10 osoba.


Vlada Kosova objavila je u petak navečer na svojem Facebook profilu sliku zgrade u kojoj zasjeda na kojoj je osvanula hrvatska zastava uz natpis "Faleminderit Kroaci/Hvala Hrvatska".

Vezani članci Ramo iz autobusa koji se prevrnuo kraj S. Broda Ramo je bio u autobusu strave: "Ja sam ispao s kata, kroz prozor. Vidio sam puno ranjenih, puno mrtvih. Tražili su pomoć. Nisam stigao do svih" Aleksandar Vulin, Gordan Grlić Radman Vulin žestoko napao hrvatskog šefa diplomacije: ''Na to može odgovoriti samo medicina"

U objavi piše da je to učinjeno "kao znak zahvalnosti hrvatskoj državi što je pomogla našim zemljacima nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu".

Podsjetimo, prošlog je tjedna na autocesti pored Slavonskog Broda dogodila prometna nesreća u kojoj je s ceste sletio kosovski autobus te je preminulo 10 osoba.