Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRATILI SE IZ LAVOVA

Hrvatska veleposlanica iz Kijeva: "Ni u kojem trenutku nismo napustili Ukrajinu. Vjerujem da će se i ostali početi vraćati''

Iz Kijeva se za Dnevnik Nove TV javila i hrvatska veleposlanica Anica Djamić te je otkrila kako je došlo do posjeta premijera Plenkovića Ukrajini.

Hrvatska veleposlanica u Kijevu za Dnevnik Nove TV rekla je da je posjet premijera Andreja Plenkovića bio nenadan, ali da oni koji su trebali znati - znali.

"Premijer Plenković u nedjelju je stigao u posjet Ukrajini. To je bio vrlo nenadan posjet. Naravno da se u uredima koji o tome trebaju znati dogovaralo, ali mi smo bili obaviješteni u posljednji trenutak. To je posve uobičajeno budući da je sigurnosno Ukrajina još uvijek upitna pa da bi se izbjegli rizici zapravo se u zadnji trenutak o tome počinje govoriti.

Pročitajte i ovo Anica Djamić Veleposlanici napuštaju Kijev Hrvatska veleposlanica u Ukrajini za Dnevnik Nove TV: "Ruta kojom smo danas putovali bila je jučer raketirana..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Informacije iz glavnog grada Hrvatska veleposlanica javila se iz Kijeva: "Nastojat ćemo što prije organizirati odlazak hrvatskih državljana"

Premijer Plenković imao je razgovor sa najvišim dužnosnicima i zapravo je iskoristio ovu priliku da podigne zastavu na Hrvatskom veleposlanstvu u Kijevu čime smo se mi vratili nakon dvomjesečnog izbivanja u Lavovu. Želim napomenuti da Hrvatska ni u kojem trenutku nije napustila Ukrajinu. Ostala je cijelo ovo vrijeme, djelomično u Kijevu, djelomično u Lavovu i sada ponovno otvaramo veleposlanstvo da bi bili na usluzi građanima i svemu onome što predstoji u rekonstrukciji zemlje. Kada govorimo o našim državljanima, njih ima još nekoliko, vjerujemo da će se i ostali početi vraćati."

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene