Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Nakon policijske intervencije preminuo 47-godišnji Hrvat, šokirana obitelj zahtijeva istragu: "Savladali su ga i pritisnuli na tlo udarajući ga šakama"

Njemački policajac
Njemački policajac Foto: Afp
Dvojica njemačkih policajaca su pod istragom nakon što je 47-godišnjak preminuo u Mannheimu u ponedjeljak poslije policijske intervencije. Oglasio se rođak preminulog muškarca.

Preminuli muškarac je Hrvat, doznaje Fenix-magazin od člana obitelji iz Düsseldorfa.

Portal SWR u utorak je objavio kako je istraga usmjerena na rekonstrukciju cijelog događaja, prije svega na primjenu izravne sile policijskih službenika, kao i na zdravstveno stanje muškarca koji je u ponedjeljak preminuo u bolnici nakon policijske akcije na Marktplatzu u Mannheimu. Kako piše SWR, sumnja se na prekomjernu primjenu sile, koja je rezultirala tjelesnim ozljedama i smrću 47-godišnjaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pucao mu u leđa Policajac ubio dječaka (12) nakon što se predao i ležao na tlu: "Srce mi je slomljeno"

Državni ured kriminalističke policije priopćio je kako je liječnik iz Središnjeg instituta za mentalno zdravlje u Mannheimu (ZI) pozvao policiju jer je smatrao kako je 47-godišnjaku koji se udaljio iz bolnice potrebna pomoć. Naime, muškarac je otišao iz bolnice, a za njim su krenuli liječnik i dvojica policajaca. Pronašli su ga u središtu grada i policija ga je silom pokušala provjeriti, a on se opirao. Nakon što su ga savladali, 47-godišnjak je klonuo i kasnije preminuo u bolnici.

Društvenim mrežama kruži snimka na kojoj se navodno vidi kako policajac udara muškarca u glavu, a policija poziva sve svjedoke incidenta da se jave.

Policija se oglasila na Twitteru: "LKA i Ured javnog tužitelja će tijekom istrage pregledati razne videozapise."

Obitelj zgrožena i zahtijeva istragu

Bliski rođak preminulog 47-godišnjaka za Fenix je ispričao da je obitelj u šoku i da zahtijeva istragu u vezi događaja.

"Svi smo zgroženi snimkama intervencije policajaca koje su svjedoci snimali i objavili na društvenim mrežama. Zasad znamo kako je otišao iz bolnice u trgovinu, odnosno kiosk za prodaju hrane kako bi kupio nešto za pojesti. Izašao je van, stao ispred kioska kako bi pojeo to što je kupio. Još nije bio ni platio kad je došla policija. Kao što se vidi na snimkama, savladali su ga i pritisnuli na tlo udarajući ga šakama. Kasnije se dogodilo to što se dogodilo. Ne mogu vjerovati što se dogodilo, teško je kad izgubiš dijete, a pogotovo na taj način", ispričao je.

Preminuli muškarac rođen je u Mannheimu. Obitelj čeka nalaz obdukcije. "To će trajati oko 14 dana, a onda će pogreb vjerojatno biti u Slavoniji, odnosno u selu Buk u blizini Pleternice, gdje njegova majka ima kuću koju su napravili nakon sto su iselili iz Rame nakon potapanja Ramske doline. Ovo se nije smjelo dogoditi, nitko nije zaslužio da ga policajci tuku, on je bio jako osjetljiv i emotivan", dodao je rođak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene