Hope Hicks (Foto: AFP)
Hope Hicks (Foto: AFP)

Hope Hicks (28), suradnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, imenovana je novom direktoricom za komunikacije Bijele kuće. Treća je već osoba na toj funkciji od početka Trumpova mandata pa se mnogi pitaju koliko će izdržati.


Hope Hicks naslijedila je Anthonyja Scaramuccija koji je dobio otkaz nakon samo 10 dana u Bijeloj kući.

Za novu Trumpovu direktoricu komunikacija kažu kako je jedna od najodanijih i najmarljivijih članova njegova tima. Hicks je bivša manekenka - pojavila se i u reklami Ralpha Laurena, a bila je i na naslovnici časopisa The It Girl. Jednom je prilikom izjavila "ako ne uspije u modelingu i glumi, mogla bi se baviti politikom".

Kada je iz Connecticutu doselila u New York, prvo je radila za agenciju koja je bila angažirana za brand Ivanke Trump, a potom se zaposlila u Ivankinoj tvrtki.

Na početku Trumpove predsjedničke kampanje bila mu je glasnogovornica.

Iako se velik dio Trumpove komunikacije s javnošću odvija na Twitteru, Hicks je do sada tvitala samo nekoliko puta. Prije nekoliko mjeseci ismijana je na društvenim mrežama kada je reagirala na članak Washington Posta da Trump omalovažava svoje suradnike. Napisala je da Trump ima "magnetsku osobnost i pozitivnu energiju koju prenosi na one koji se nalaze oko njega, a krase ga i briljantan um te veliki smisao za humor", piše Telegraph.