Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obišao 64 zemlje

'Hodač' se vratio kući, prošao čak 75.000 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanađanin Jean Beliveau jučer se vratio kući nakon što je šetajući kroz 64 države prošao 75.000 kilometara.

Nakon što je prehodao čak 64 zemlje svijeta Beliveau se najviše razveselio tome što će se 'napokon zavaliti i dići malo noge u zrak'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni

Na mostu Lachapelle u rodnom Montrealu dočekali su ga članovi obitelji, prijatelji i brojni obožavatelji.

Među okupljenima su bile i njeggova majka i supruga, koje su ga tijekom njegova putovanja vidjele svega jednom godišnje. Po prvi put je vidio i 5-godišnju unuku Amiru.

'Ovo je velik trenutak, jedinstven', kazao je 56-godišnji Beliveau nakon povratka kući.

Bivši prodavač neonskih reklama prije 11 godina je odlučio prehodati svijet kako bi promovirao mir i upozorio na izloženost djece nasilju.

No, šetnja svijetom bila je sve samo ne lagana. Beliveau je prošao mnogobrojne planine, šest pustinja, pa čak i ratne zone. Jeo je kukce, pse i zmije, a u južnoameričkoj pustinji ga je umalo usmrrtila puma.

'Nekad nije bilo lako. Poželio sam mnogo puta odustati, no obitelj me odgovorila. Oni su mi bili najveća potpora', kazao je Beliveau te dodao kako mu je najviše nedostajalo jutarnje ispijanje kave sa suprugom.

Kanađanin o svojim doživljajima namjerava napisati knjigu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene