Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primirje na vidiku?

Hamas će bezuvjetno prihvatiti prijedloge EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamas je najavio da će bezuvjetno prihvatiti prijedloge EU-a kako bi se postiglo primirje s Izraelcima u pojasu Gaze. 'Hamas prihvaća ovu inicijativu EU-a pod uvjetom da se prekine izraelska agresija, da se ukine blokada, da se otvore sve kontrole točke te da dobijemo međunarodna jamstva da okupator neće ponovno početi teroristički rat', stoji u priopćenju Hamasa što ga je objavio njegov glasnogovornik Fawzi Barhoum.

'Dogovor o prekidu vatre predstavlja globalni sporazum koji se odnosi na prekid vatre, ukidanje blokade i otvaranje svih kontrolnih točaka', kazao je Barhoum. EU je u utorak navečer izdao priopćenje u kojemu se traži hitan i permanentan prekid vatre između Izraela i Hamasa u Gazi, najavivši kako će na Bliski istok 'vrlo skoro' poslati ministarsko izaslanstvo. 

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku

>> Ubijen Hamasov čelnik

Prekid sukoba 'trebao bi omogućiti otvaranje svih kontrolnih prolaza prema Gazi', stoji u priopćenju EU-a te se ističe kako će EU biti na raspolaganju pridonijeti postizanju toga cilja. Ta je institucija spremna u Rafah poslati svoju promatračku misiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene