Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili smrt Murdocha

Hakeri upali na naslovnu stranicu britanskog 'The Suna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Računalni hakeri upali su na web stranicu najbolje prodavanog britanskog tabloida iz medijskog carstva Ruperta Murdocha, 'The Sun', i promijenili naslovnu stranicu objavivši na njoj da je vlasnik medijske kuće, oko koje se posljednjih dana podigla prava medijska oluja povezana s prisluškivanjem u režiji njezinih novinara, mrtav.

Hakeri su uputili posjetitelje te stranice na stranicu na Tweeteru hakerske skupine Lulz Security, koja je postala poznata nakon nekoliko hakerskih upada na web stranice Sony Corp., CIA-e i Fox TV-a, u vlasništvu News Corp.

'Posjedujemo Sun/News of the World', postavila je na Tweeteru jučer kasno navečer skupina LulzSec, dok na internetskoj naslovnoj stranici 'The Suna' danas stoji naslov 'Otkriveno tijelo medijskog magnata'. News International, britanska podružnica Murdochove News Corp, središte je skandala telefonskog prisluškivanja koja je potresla njezino medijsko carstvo, britanske političare i čelništvo policije.

Ranije jučer član LulzSec skupine pod imenom Sabu izvijestio je da hakeri 'sjede na (Sun/News of the World) mailovima' i da će danas objaviti priopćenje. Sabu je također počeo 'tweetati' ono što po njegovim navodima predstavlja detalje o kontaktima i lozinkama zaposlenika News Internationala, uključujući i izvršnu urednicu Rebekah Brooks, no nije moguće provjeriti radi li se o pravim podacima. News International objavio je da je tvrtka 'svjesna onoga što se događa i da njezini tehnički timovi rade na tome'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene