Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske vlasti demantiraju da je ispuštanje vode iz umjetnog jezera izazvalo katastrofu. Kažu da je u manje od 24 sata palo pet puta više kiše od mjesečnog prosjeka.


U području Krimska nema struje. Nedostaje pitke vode. Oštećene su brojne ceste. Prekinute su telekomunikacijske veze. Obećana je obnova kuća prije dolaska hladnoće za tri do četiri mjeseca. Ruski predsjednik Putin naredio je provođenje istrage kako bi se utvrdilo jesu li bile poduzete sve potrebne mjere da se tragedija izbjegne.

Vezani članci Joe Biden i Vladimir Putin Biden optužio Rusiju da želi utjecati na američke izbore 2022., oštro napao i samog Putina: "On ima nuklearno oružje, izvore nafte i ništa više" Nakaradni prizori (Foto: klyker.com) Votka im je poremetila moć rasuđivanja, pogledajte što su objavili na društvenim mrežama

>> Rusija: Dan žalosti za žrtve poplava

'Obilne kiše su prilično česte i obično sve bude dobro. Vodostaj rijeke nikada ne naraste. Ako se to dogodi, onda je to posljedica ispuštanja vode iz jezera. Nije važno što vlasti tvrde da to nije točno. Mi svi znamo da je tako. Cijeli grad zna da su ispustili vodu iz jezera koje opskrbljuje Novorosijsk', smatra stanovnica Krimska Jelena Topalova.

Odgovorni ipak platili cijenu

Guverner ruske regije Krasnodar, Alexander Tkačev, razriješio je dužnosti visoko pozicioniranog lokalnog dužnosnika s područja Krimska, zbog 'mlitave' reakcije na krizu nastalu zbog katastrofalnih poplava, prenosi SAPA.

'Postoje dokazi kako su dužnosnici okruga Krimsk dobili upozorenje od poplava najmanje tri sata prije nego što je sve počelo', istaknuo je Tkačev.

Zastave su u Rusiji spuštene na pola koplja. Proglašen je dan žalosti za više od 170 poginulih u katastrofalnim poplavama na jugu zemlje. Većina je stradala u Krimsku. Grad s oko 60 tisuća stanovnika oprašta se od žrtava. Vodeni val od sedam metara uhvatio ih je na spavanju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.