Žena iz Grčke optužena je da ubila svoju devetogodišnju kći, nakon čega su otvorene istrage i o smrtima njezinih dviju drugih kćeri.


Grkinja koja je optužena za ubojstvo svoje devetogodišnje kćeri pojavila se danas na sudu u Ateni. Ondje je došla okružena policijom, novinarima i mnoštvom znatiželjnih građana, a pritom je morala i nositi pancirku. Njezin identitet zbog grčkog zakona nije poznat široj javnosti.

Uhićena je zbog smrti svoje devetogodišnje kćeri, koja je preminula u siječnju. Za ubojstvo je optužena nakon što je otkriveno da je djevojčica bila pod anestetikom koji joj nisu dali liječnici, izvijestio je ABC.

Osim toga, komisija iskusnih mrtvozornika provodi istragu o smrti ostalih kćeri osumnjičenice: trogodišnjakinje koja je preminula 2019. zbog zastoja jetre te šestomjesečne djevojčice koja je 2021. preminula zbog srčane mane.

Slika nije dostupna Mačka Anastazija deložirana iz Kneževa dvora: "Postupanje prema životinjama govori puno više od titule"

Recep Tayyip Erdogan Naoružavaju Ukrajinu, no neće sudjelovati u sankcijama protiv Rusije: "Nismo napravili nikakve promjene u našem stavu"

Optuženica je porekla sve optužbe te će se u ponedjeljak službeno izjasniti o slučaju. U intervjuu za grčku televiziju kritizirala je medijske natpise prema kojima su njezine tri kćeri preminule u sumnjivim okolnostima.

"Nalazim se u situaciji u kojoj se branim od stvari koje su neizrecive. Naša je kuća bila prepuna sreće", rekla je te dodala: "Kako bih mogla nauditi vlastitoj djeci? Rodila sam ih, odgojila i uvijek sam bila s njim."

U istom je intervjuu njezin muž rekao da je ona bila "oslonac" svojoj djeci.

Prosvjednici su se okupili ispred njezine kuće u Patrasu, koja se nalazi 200 km zapadno od Atene, te je policija morala intervenirati kako bi uvela red.

"Emocionalni i moralni teret ovog događaja nadilazi većinu, ako ne i sve nas", rekao je vladin glasnogovornik Giannis Oikonomou. "Nema riječi kojima bi se mogla opisati bol koju je ovo uzrokovalo", dodao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju