Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni nakon poziva iz NATO-a

Naoružavaju Ukrajinu, no neće sudjelovati u sankcijama protiv Rusije: "Nismo napravili nikakve promjene u našem stavu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da se Ankara neće pridružiti sankcijama koje su SAD i EU uvele Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Turska je članica NATO-a i nastavlja isporučivati oružje Ukrajini, no odbija uvesti sankcije Rusiji.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom

"Više puta smo ranije izjavljivali da nećemo sudjelovati u sankcijama protiv Rusije i objasnili razloge za to", rekao je Erdogan novinarima u avionu po povratku iz Uzbekistana te dodao da se taj stav neće mijenjati.

"Nismo napravili nikakve promjene u našem stavu po pitanju sankcija", istaknuo je.

Ibrahim Kalin, Erdoganov savjetnik i glasnogovornik kazao je kako bi bilo pogrešno misliti da Turska nema svoje stajalište u ovoj situaciji.

"Što je dovelo do rata potrebno je pažljivo proučiti. Neravnoteža moći koja je oblikovala međunarodni poredak od kraja hladnog rata tijekom posljednja tri desetljeća ima veze s porastom krize i na kraju s ratom koji sada pokušavamo zaustaviti", kazao je kalin, a prenosi The Guardian.

Rekao je da je rat bio neopravdan i ničim izazvan, ali i dodao da se s Rusijom treba razgovarati. "Ako svi spale mostove s Rusijom, tko će na kraju dana razgovarati s njima?", kazao je.

Ranije je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao da savez očekuje sankcije Rusiji od svih saveznika i time Turskoj poslao signal.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene