Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi pojačivač

Pred kamerama: Joe Biden primio i četvrtu dozu cjepiva protiv korone

Predsjednik SAD-a Joe Biden pred kamerama je primio četvrtu dozu cjepiva protiv koronavirusa nakon što je službeno odobrena u njegovoj zemlji.

Četvrta doza smatra se drugom dozom pojačivačem nakon osnovne prve dvije, a za sada će je moći primiti stariji od 50 godina. Odluka vrijedi za takozvana mRNA cjepiva koje proizvode Pfizer i Moderna.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati

Agencija za hranu i lijekove priopćila je da svoju odluku temelji na novim dokazima da dodatni 'booster', primijenjen četiri mjeseca od posljednje doze, poboljšava zaštitu od teškog oblika covida.

Mogu se primijeniti najmanje četiri mjeseca nakon prethodne, odnosno treće doze. Dnevni broj novozaraženih koronavirusom u SAD-u je trenutačno najmanji još od ljeta prošle godine.

"Ako niste dobili svoj prvi pojačivač, molim vas nemojte čekati. Učinite to danas. Oni koji imaju 50 godina ili su stariji, kao i oni koji su imunokompromitirani, sada mogu dobiti još više zaštite od one koju imaju od početnih doza", poručio je Joe Biden.

Biden se nasmiješio i rekao kako je osjećaj bio "divan" te da ga nije nimalo boljelo.

Prije injekcije rekao je i kako su SAD u novom trenutku u pandemiji te da da ona više ne diktira živote.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene