Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Grčka policija spasila je skupinu od 92 ilegalna migranta koji su pronađeni goli, neki s ozljedama, blizu grčke granice s Turskom, rekla je policija u subotu.


Migranti, svi muškarci, pronađeni su u petak goli blizu rijeke Evros koja označava granicu između Grčke i Turske, priopćila je grčka policija.

Istragom grčke policije i Frontexa, granične policije Europske unije, pronađeni su dokazi da je 92 migranata prešlo rijeku na grčki teritorij na gumenim čamcima iz Turske, rekla je policija.

"Granični policajac otkrio je 92 ilegalna migranta bez odjeće, a neki su imali tjelesne ozljede", pisalo je u priopćenju. Ostalo je nejasno kako su i kad muškarci ostali bez odjeće.

Grčki ministar migracija Notis Mitarachi objavio je na Twitteru da je turski tretman migranata "civilizacijska sramota". Rekao je da Atena očekuje da Ankara istraži incident. Turske vlasti nisu bile odmah dostupne za komentar.

U Zagrebu u sklopu Pink Festa održana modna revija U Zagrebu održan sedmi Pink Fest: "Podržimo sve žene koje se bore s tom strašnom bolesti"

Marunijada u Lovranu Pod Učkom sve u znaku jednog od simbola jeseni: Posjetitelji Lovrana uživaju u okusima i mirisima

Grčka je bila na prvoj liniji europske migrantske krize 2015. i 2016. godine, kad je oko milijun izbjeglica koje su bježale od rata i siromaštva u Siriji, Iraku i Afganistanu pristiglo u zemlju, uglavnom preko Turske.

Broj dolazaka je otad pao. No grčke vlasti rekle su da su nedavno uočile porast pokušaja ulazaka u zemlju preko turske kopnene granice i grčkih otoka.

Grčka je pozvala Tursku da poštuje sporazum s Europskom unijom iz 2016. godine prema kojemu se Ankara obvezala da će zadržavati priljev izbjeglica u Europu u zamjenu za milijarde eura pomoći.

Turska kaže da je pojačala mjere za sprječavanje krijumčarenja ljudi.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju