Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vozili se prema italiji

Brod s migrantima prevrnuo se i potonuo nedaleko od Grčke: Za desecima se još uvijek traga

Spašavanje migranata, ilustracija
Spašavanje migranata, ilustracija Foto: NORA BORDING / SEA-WATCH / AFP
Deseci migranata nestali su s potopljenog broda nakon što je grčka obalna straža spasila 29 osoba u Egejskom moru u srijedu.

Spašeni migranti rekli su da je njihov brod krenuo iz Antalije iz Turske, uputivši se prema Italiji sa 60 do 80 osoba, prema riječima glasnogovornika obalne straže.

Brod se prevrnuo i potonuo blizu otoka Karpatosa u južnom Egejskom moru, rekao je državnoj televiziji glasnogovornik Nikos Kokalas.

Operacija potrage i spašavanja počela je u ranim jutarnjim satima dok su puhali snažni vjetrovi, dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prevezli najmanje 40 ljudi Razbijeno zločinačko udruženje: Trojica uhićena u Istri zbog krijumčarenja migranata

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šestorica hrvatskih državljana Uskok pokrenuo istragu: Krijumčarili 214 migranata iz BiH u Hrvatsku, uzimali i do 500 eura po osobi

Spašeni migranti su Afganistanci, Iranci i Iračani, rekao je drugi pripadnih obalne straže.

Grčka je bila na prvoj crti europske migrantske krize 2015. i 2016. godine, kad su milijuni izbjeglica u bijegu od rata i siromaštva u Siriji, Iraku i Afganistanu stigli u zemlju, uglavnom preko Turske.

Otad je značajno opao broj dolazaka migranata. No grčke vlasti kažu da su nedavno vidjele oštar porast u pokušaju ulazaka u zemlju preko otoka i kontinentalne granice s Turskom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene