Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poražavajući rezultati istraživanja

Razočarenje diljem svijeta: 'Političari nas ignoriraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od Latinske Amerike do Azije, građani zemalja u razvoju ili tranzicijskih zemalja tvrde da ih njihovo izabrano političko vodstvo uopće ne sluša, niti se brine o njima.

Čak u 31 od 33 zemlje u tranziciji ili razvoju, građani kažu da im vladajući političari ne pridaju pažnju ili ih nije briga za njihovo mišljenje, pokazala je najnovija anketa Pew Research Centera, koju prenosi International Business Times.

Pročitajte i ovo Ilustracija Anketa Dnevnika Nove TV Jeste li za zabranu TikToka? Pogledajte kako ste glasali Ilustracija Zamrznute cijene Treba li ograničiti cijenu kruha na 1 euro? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

55 posto Azijata smatra da ih vladajući ignoriraju, a ako mislite da je to puno, podosta se varate. Već na Bliskom istoku to misli 67 posto građana, dok je u Africi situacija gotovo jednako loša, sa 65 posto građana koji misle da ih vlast ignorira.

Porezne promjene nisu inat nekome ili pakost, već su u korist građana'

Mišljenje građana zemalja istočne Europe još je gore, jer ih čak 75 posto smatra da ih izabrana vlast ne sluša niti se brine o njima kako treba.

Ipak, najgore je u Latinskoj Americi, gdje čak 77 posto građana ima negativno mišljenje o vođenju brige aktualnih vlasti za svoje građane. Zemlja koja u tome prednjači u Latinskoj Americi je Brazil, gdje 9 od 10 Brazilaca vjeruje da njihove političare nije briga za ikoga osim njih samih.

Anketa je otkrila da mnogi građani zemalja u razvoju koje su anketirane nisu u dovoljnom dodiru s politikom, unatoč tome što izlaze na izbore. Problem je u tome što su građani tih zemalja vrlo slabo angažirani ili aktivni u drugim oblicima političkih aktivnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene