Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više razloga urušavanja

Srušen dio Kineskog zida!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekad cjelovit, Kineski je zid izgrađen za obranu od napadača. Graditelji su, naime, nehotično srušili veći dio velikog Zida.

Lokalno stanovništvo također napominje kako su nedavne velike kiše također oslabile strukturu zida, te da je i to jedan od razloga urušavanja.

Pročitajte i ovo Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu" Urušila se stambena zgrada u blizini Rima Užas u susjedstvu VIDEO Urušila se stambena zgrada: Tri osobe su prebačene u bolnicu, za ostalima se traga

>> Kineski zid dva i pol je put duži nego se mislilo

Iz grada kažu kako se još uvijek istražuje pravi uzrok urušavanja, ali da već imaju plan konzerviranja i ponovne izgradnje urušenog dijela. Kineski je zid izgrađen u sedmom stoljeću prije Krista, ali urušeni je dio već bio 'popravljan' prije više od 500 godina, 1484. godine tijekom vladavine dinastije Ming.

Zid je izgrađen od kamena, cigle, zemlje, drveta i drugih materijala i još je uvijek jedna građevina koje je čovjek izgradio, a koja je vidljiva iz svemira.

U siromašnijim dijelovima Kine Zid je korišten kao 'igralište' ili kao izvor kamena za izgradnju kuća i cesta. Neki dijelovi velikog Kineskog zida također su oštećeni grafitima i drugim oblicima vandalizma.

Zid je tijekom povijesti više puta obnavljan, ali mu prijeti opasnost od urušavanja, zbog velikih kiša i čestih erozija okolnog tla.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene