Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši vođa Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov vjeruje da je Sjedinjenim Američkim Državama nužna Perestrojka.


On smatra da službeni Washington mora napraviti ozbiljne političke i ekonomske reforme, poput onih koje su se dogodile u SSSR-u 80-ih godina 20. stoljeća.

Vezani članci Mihail Gorbačov (Foto: AFP) Gorbačov napao Trumpa zbog povlačenja iz nuklearnog sporazuma: "To je pogreška, zar je to teško razumjeti?" Predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov i njemački kancelar Helmut Kohl (Arhivska fotografija: AFP) Otpečaćeni tajni dokumenti: Evo zašto Rusija ni dan danas ne vjeruje Zapadu

"Mogu ih nazvati kako god, na neki svoj način... Amerikanci neće rat, ali im nije lako, s obzirom na to kakvo društvo imaju", istaknuo je Gorbačov, prenosi RT.

Gorbačov: Putin pati od iste bolesti od koje sam patio ja za vrijeme perestrojke

Nekadašnji predsjednik SSSR-a ističe da SAD tenzije i nestabilnosti pretvaraju u konflikte da bi potom dobile neprijatelja protiv kojeg kasnije koriste politiku prisile da bi prenijele odgovornost.

"Kad god su tenzije velike, gdje god postoji nestabilnost, u kojoj god regiji, to je mogućnost za intervenciju Sjedinjenih Američkih Država", dodao je Gorbačov. Gorbačov je isto tako dodao da su SAD robovi svog staromodnog načina vođenja politike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook