Obavijesti Video Pretražite Navigacija
treba što prije pobijediti putina

Zastrašujuća izjava poznatog milijardera i filantropa: "Ruska invazija na Ukrajinu mogla bi biti početak Trećeg svjetskog rata"

George Soros
George Soros Foto: Afp
Financijski milijarder George Soros rekao je u utorak da bi ruska invazija na Ukrajinu mogla biti početak Trećeg svjetskog rata i zato je najbolji način da se očuva slobodna civilizacija pobijediti snage predsjednika Vladimira Putina.

George Soros (91), smjestio je ukrajinski rat u kontekst šire borbe otvorenih i zatvorenih društava koja su u porastu, a predvode ih Kina i Rusija.

"Invazija bi mogla biti početak Trećeg svjetskog rata i možda ga naša civilizacija neće preživjeti", rekao je Soros u Davosu, prema tekstu govora koji je objavio njegov ured.

"Najbolji, a možda i jedini put da očuvamo našu civilizaciju je čim prije pobijediti Putina. To je najvažnije".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 90. dan rata VIDEO Mađarska proglasila izvanredno stanje. Rusija dva tjedna izvlačila tijela i tajne dokumente iz raketne krstarice Moskve

Putin, koji je svoju "posebnu operaciju" kako on naziva agresiju na Ukrajinu, isplanirao radi ostvarenja ciljeva Kremlja, sada možda i zna da je pogriješio i spreman je pregovarati o prekidu vatre, smatra Soros.

"No prekid vatre je nedostižan jer se njemu ne može vjerovati", rekao je Soros.

"Što je Putin slabiji, to će postajati nepredvidiviji", smatra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nema smisla dalje analizirati" Medvedev opleo po talijanskom mirovnom planu: "Neće se osjećati sigurno čak ni u podzemnim bunkerima"

Europska unija mora shvatiti da Putin može zavrnuti pipac dotoka ruskog prirodnog plina, koji sada pokriva 40 posto europskih potreba, a "to zbilja bolno pogađa".

"Ne mogu predvidjeti ishod, no Ukrajina sigurno ima izglede u borbi", rekao je Soros.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene