Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nema smisla dalje analizirati"

Medvedev opleo po talijanskom mirovnom planu: "Neće se osjećati sigurno čak ni u podzemnim bunkerima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti kritizirao je niz ideja sadržanih u talijanskom planu za rješavanje ukrajinske krize, poput autonomije Donbasa i Krima unutar Ukrajine

Talijanski plan za rješavanje ukrajinske krize temelji se na glasinama koje se nalaze u "pokrajinskim novinama" i lažnim vijestima. Samo nacrti sporazuma koje je predložila Rusija odražavaju stvarno stanje stvari, rekao je u utorak zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

"Zapad je opsjednut žarom stvaranja 'mirovnih planova' koji bi tobože trebali dovesti do rješavanja krize u Ukrajini. U tome možda nema ništa loše, da su u pitanju neke opcije koje bi nekako uvažile stvarnost. Jao, to je samo čisti tok svijesti europskih grafomana", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Skrenuo je pozornost na izvještaje talijanskih medija da je Rim predao UN-u "određeni četverostupanjski plan za mirovno rješenje u Ukrajini".

"Čovjek ima osjećaj da to nisu sastavili diplomati, nego lokalni politolozi koji previše čitaju pokrajinske novine i rade samo s ukrajinskim lažnim vijestima", naglasio je Medvedev.

Kritizirao je niz ideja sadržanih u planu, poput ulaska zemlje u EU i autonomije Donbasa i Krima unutar Ukrajine. Medvedev je siguran da "nema smisla dalje analizirati ovaj projekt", jer je "to samo pokušaj pomoći Kijevu da nekako spasi obraz".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon podnesenog zahtjeva Turska objavila uvjete za ulazak Švedske i Finske u NATO: Poznato što je Erdogan zatražio od Stockholma i Helsinkija

"Usput, Ukrajina sama ne želi pregovarati. Dugo je radije zaboravila na ruski nacrt mirovnog sporazuma. Kao da nikada nije postojao. U potpunosti se oslanja na protok oružja i novca iz zapadnih zemalja", rekao je Medvedev.

"Kako jako pogrešno. Uostalom, u slučaju promjene scenarija vojne operacije ukrajinske vlasti i vojno zapovjedništvo neće se osjećati sigurno čak ni u podzemnim bunkerima", naglasio je Medvedev.

Upozorio je da će se u tom slučaju razni visoki "PR posjeti" Ukrajini raznih stranih političara "održavati ne u Kijevu, već na granici s Poljskom".

Pročitajte i ovo Ilustracija I pjevačica kritizirala rat Nevjerojatne scene iz Rusije! Tisuće ljudi na koncertu žestoko skandiralo protiv Putina: ''Je*eš rat!''

"Dakle, ako netko stvarno želi predlagati mir, moraju postojati inicijative koje se temelje na trijeznim proračunima i odražavaju trenutno stanje stvari. Upravo je takav dokument Rusija davno predložila za raspravu. Što se tiče mirovnih prijedloga koji su strogo formulirani u interesu NATO-a i zapadnog svjetskog poretka, onda takve geste jednostavno treba zanemariti. I nastavio se stalan rad za postizanje ciljeva specijalne vojne operacije", zaključio je Medvedev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene