Obavijesti Video Pretražite Navigacija
simbol neuređenosti Unije?

Štipanje premijera, šale o seksu, lupanje po obrazima: Svi gafovi šefa Europske komisije

Jean-Claude Juncker (Foto: AFP)
Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Velike rasprave diljem Europe svojim ponašanjem redovito izaziva predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker. Čovjeka koji je posljednjih desetljeća jedan od najistaknutijih čelnika Europske Unije ne pamti se samo prema politikama koje uvodi, već po njegovim gafovima i ispadima.

Iako ključan trenutak nije uhvaćen kamerama, svjedoci tvrde da je predsjednik Europske komisije tijekom svečane ceremonije umalo je zapalio prvu damu i predsjednika Ruande.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne

I bez posljednjeg ispada Junker je jedna od najupečatljivijih figura koje žare i pale Europom posljednjih 20-ak godina. Teško je pobrojati sve njegove hitove stvorene u tom razdoblju, ali svakako valja istaknuti najupečatljivije.

Prije četiri godine u Bruxellesu je mađarskog premijera Viktora Orbana dočekao riječima "diktator dolazi" te ga je potom blago lupio po obrazu.

S druge strane, s bivšim slovenskim premijerom je izgradio nešto intimniji odnos. Tako se s Miro Cerarom nije libio u javnosti šaliti o seksu. Posebene geste rezervirao je i za premijera Andreja Plenkovića, kojeg je uštipnuo te mu potom poslao poljubac.

Svoju opuštenu prirodu nije krio ni prije dva mjeseca. Usred summita u Egiptu nazvala ga je supruga. Sličnu je nepodopštinu jednom prilikom priredio i hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Junckeru se godinama glasno prigovara i zbog ljubavi prema alkoholu, ali njegov glasnogovornik povremena teturanja opravdava išijasom. Brojni protivnici naglašavaju da je i njegovo ponašanje simbol neuređenosti Unije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene