Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestanak zrakoplova

IZVANREDNI SASTANAK 'Nijedna mogućnost nije odbačena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska vlada sazvala je u četvrtak ujutro izvanredni sastanak vezan uz nestanak zrakoplova EgyptAira na letu iz Pariza za Kairo, u kojem je bilo 66 putnika i članova posade, a za sada su sve hipoteze o nestanku zrakoplova otvorene.

Avion na letu MS804, letjelica Airbus A320, nalazio se na 11.270 metara visine te je ušao u egipatski zračni prostor kad je nestao s radara u četvrtak u 2.45 sati, napisao je EgyptAir na Twitteru. Sve su mogućnosti spominjane u četvrtak ujutro, a prije svih mogućnost da se radilo o nesreći.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Šokantno otkriće Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva"

Francuski predsjednik Francois Hollande razgovarao je u četvrtak s egipatskim kolegom Abdelom Fatahom al-Sisijem, spominjući "usku suradnju" oko utvrđivanja okolnosti nestanka leta MS804.

"Nijedna mogućnost nije odbačena", kazao je francuski premijer Manuel Valls.

Pokrenuta je potraga za zrakoplovom u kojemu sudjeluje egipatska i grčka vojska, a prema vremenskim izvješćima u trenutku nestanka zrakoplova vladale su dobre vremenske prilike.

Prema zrakoplovnoj Internet stranici FlightRadar24.com, brzina i visina na kojoj je letio zrakoplov pokazuju da je zrakoplov letio u trenutku nestanka.

Izvor iz grčkog ministarstva obrane naveo je da vlasti ispituju i dojavu kapetana jednog trgovačkog broda koji je izvijestio o "plamenu na nebu" nekih 130 nautičkih milja južno od otoka Karpathosa.

Zbog svojih arheoloških spomenika i turističkih odredišta na Crvenom moru Egipat je je popularna destinacija turista iz zapadnih zemalja, a u novije vrijeme i iz Rusije. No turistički sektor zemlje snažno je pogođen nakon prošlogodišnjeg rušenja ruskog zrakoplova i serije bombaških napada u zemlji.

U listopadu je ruski putnički zrakoplov srušen malo nakon polijetanja iz turističkog središta Šarm-el-Šeik na egipatskom Sinajskom poluotoku, pri čemu su poginula 224 putnika. Ruske vlasti objavile su potom da je zrakoplov srušen bombom, a teroristička organizacija Islamska država, koja djeluje na Sinaju, preuzela je odgovornost.

Rusija je, kao rezultat napada, zabranila sve izravne letove iz Egipta, što je bio ozbiljan udarac turističkom sektoru zemlje koji se posljednjih godina u velikoj mjeri oslanjao na ruske turiste.

U ožujku je čovjek opremljen lažnim pojasom s eksplozivom prisilio zrakoplov EgyptAira da sleti na Cipar. Po dolasku u zračnu luku Cipra Larnacu, "psihološki nestabilan" muškarac je oslobodio veliki dio putnika a potom se predao bez otpora nakon šest sati pregovora.

Posljednji incident s fatalnim ishodom u kojem se radilo o zrakoplovu egipatske zrakoplovne kompanije dogodio se u svibnju 2002. kada je Boeing 737 udario u brdo približavajući se aerodromu u Tunisu, a tom je prilikom poginulo 14 osoba.

EgyptAir u svojoj floti ima 57 zrakoplova Airbus i Boeing, uključujući 15 zrakoplova Airbus A320, navodi se na internetskoj stranici airfleets.com. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene