Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strah od terorizma

Policija i žandarmerija oko crkava: Pojačavaju se sigurnosne mjere zbog mogućih napada

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Francuska će pojačati sigurnost oko crkava u božićnom razdoblju zbog mogućih napada. U Austriji su uhićene četiri osobe zbog mogućeg islamističkog napada.

 

Policija i žandarmerija vidljivo će biti raspoređena ispred crkava kako bi zaštitili vjernike tijekom proslave Božića u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro, napisao je na X-u (bivšem Twitteru) francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Darmanin je prethodno pozvao prefekte da ostanu vrlo oprezni tijekom blagdanskog razdoblja.

Od smrtonosnog napada islamista na učitelja u listopadu, u Francuskoj je na snazi najviši stupanj opasnosti od terorizma.

Još u petak u protuterorističkoj akciji na istoku zemlje privedeno je pet osoba.

Pročitajte i ovo Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića incident u učionici Objavljujemo pismo zaposlenika škole u kojoj se profesor potukao s učenikom: "Imamo potrebu reći neke stvari..."

U Njemačkoj su u subotu pojačane sigurnosne mjere u katedrali u Koelnu zbog naznaka mogućeg plana napada islamističke skupine.

Četiri osobe uhićene u Austriji zbog planova za mogući islamistički napad

Austrijska unutarnja obavještajna služba privela je četiri osobe u istrazi o islamističkoj mreži, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Uhićenja su uslijedila nakon naznaka mogućeg napada na crkvu u Beču i katedralu u njemačkom gradu Kölnu.

Uprava za državnu sigurnost i obavještajne poslove pri ministarstvu unutarnjih poslova Austrije objavila je u nedjelju da su u tijeku ispitivanja osumnjičenih. Trenutačno se ne mogu dati daljnji detalji zbog kriminalističke taktike.

Pročitajte i ovo Ilustracija pritisak na susjede Svjetska sila dignula borbene avione: Prešli su središnju crtu tjesnaca

Njemački list Bild ranije je izvijestio o austrijskim uhićenjima, kao i jednom u Njemačkoj. U nedjelju za to isprva nije bilo potvrde.

Ministarstvo unutarnjih poslova u Beču priopćilo je da je sigurnosna situacija u Austriji i diljem Europe napeta. Sigurnosne službe stoga su tijekom božićnih blagdana poduzele mjere opreza u obliku pojačanog nadzora i praćenja javnih prostora.

Policija u Beču dala je slične izjave u subotu. Mjere sigurnosti pojačane su i u katedrali u Kölnu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene