Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Institutu arapskog svijeta

Francois Hollande: Muslimani u svijetu 'prve su žrtve fanatizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Radikalni islamizam hranio se svim kontradikcijama, utjecajima, jadom, nejednakostima, dugo neriješavanim sukobima', dodao je Francois Hollande.

Muslimani u svijetu 'prve su žrtve fanatizma, fundamentalizma, netoleracije', po francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu, dok se u četvrtak priprema pokop žrtava napada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doputovao Kerry Pariška policija uhitila 12 osoba povezanih s napadom Slika nije dostupna Priopćenje na internetu Talibani osudili nove karikature Muhameda

Ti muslimani su 'prve žrtve fanatizma, fundamentalizma, netolerancije'. 'Radikalni islamizam hranio se svim kontradikcijama, utjecajima, jadom, nejednakostima, dugo neriješavanim sukobima', dodao je Francois Hollande u govoru u Institutu arapskog svijeta u Parizu.

Već nekoliko dana pročelje instituta, glavne kulturne institucije arapskog svijeta u Francuskoj, prekriveno je natpisom 'Svi smo Charlie' ispisanim velikim crvenim slovima na francuskom i arapskom.

FOTO Merkel izbrisana!

Dok se tjednik već drugi dan razgrabljuje u Francuskoj, a 130.000 primjeraka trebalo bi u četvrtak biti na raspolaganju i u tridesetak drugih zemalja, zgrožene reakcije sve su brojnije u islamskom svijetu gdje je svaki prikaz Muhameda zabranjen.

Istraga o eventualnim suučesnicima ubojstava traje, a priprema se sprovod dvojice od pet karikaturista poginulih 7. siječnja. Sprovod se sprema i za ekonomista Bernarda Marisa koji je imao tjednu kolumnu te psihoanalitičarku Elsu Cayat koja je bila kroničarka u tjedniku.

Talibani osudili nove karikature Muhameda

Policajac Franck Brinsolaro, zadužen za zaštitu direktora novina, karikaturista Charba, ubijena u napadu, također će biti pokopan u četvrtak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene