Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Radikalni islamizam hranio se svim kontradikcijama, utjecajima, jadom, nejednakostima, dugo neriješavanim sukobima', dodao je Francois Hollande.


Muslimani u svijetu 'prve su žrtve fanatizma, fundamentalizma, netoleracije', po francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu, dok se u četvrtak priprema pokop žrtava napada.

Vezani članci Napad u Parizu - 2 Policija otkrila cilj terorističkog napada u Parizu, ali napadač očito nije znao ključnu stvar Slika nije dostupna Pariška policija uhitila 12 osoba povezanih s napadom

Ti muslimani su 'prve žrtve fanatizma, fundamentalizma, netolerancije'. 'Radikalni islamizam hranio se svim kontradikcijama, utjecajima, jadom, nejednakostima, dugo neriješavanim sukobima', dodao je Francois Hollande u govoru u Institutu arapskog svijeta u Parizu.

Već nekoliko dana pročelje instituta, glavne kulturne institucije arapskog svijeta u Francuskoj, prekriveno je natpisom 'Svi smo Charlie' ispisanim velikim crvenim slovima na francuskom i arapskom.

FOTO Merkel izbrisana!

Dok se tjednik već drugi dan razgrabljuje u Francuskoj, a 130.000 primjeraka trebalo bi u četvrtak biti na raspolaganju i u tridesetak drugih zemalja, zgrožene reakcije sve su brojnije u islamskom svijetu gdje je svaki prikaz Muhameda zabranjen.

Istraga o eventualnim suučesnicima ubojstava traje, a priprema se sprovod dvojice od pet karikaturista poginulih 7. siječnja. Sprovod se sprema i za ekonomista Bernarda Marisa koji je imao tjednu kolumnu te psihoanalitičarku Elsu Cayat koja je bila kroničarka u tjedniku.

Talibani osudili nove karikature Muhameda

Policajac Franck Brinsolaro, zadužen za zaštitu direktora novina, karikaturista Charba, ubijena u napadu, također će biti pokopan u četvrtak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook