Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dirljiva gesta

Fotografija koja je obišla svijet: Živi u trošnoj kući, ali nakrcao je prastari auto i krenuo pomoći Turskoj

Server Beşirli pomaže Turskoj
Server Beşirli pomaže Turskoj Foto: Twitter
Siromašni Azerbajdžanac Server Beşirli s bratom je napunio stari auto i iz svoje trošne kuće krenuo pomoći stanovnicima Turske stradalima u potresu.

Ova je fotografija obišla svijet. Riječ je o dirljivom činu jednog Azerbajdžanca, koji je nakrcao svoj stari trošni automobil stvarima i krenuo pomoći potresom razorenoj Turskoj.

U potresima u Turskoj i Siriji koji su u ponedjeljak pogodili te dvije zemlje poginulo je više od 20.000 ljudi. Brojke i dalje rastu, a humanitarna kriza sve više eskalira. Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć je Azerbajdžan, iz kojeg su krenule spasilačke ekipe, a i ljudi su se sami organizirali i počeli slati pomoć.

Jedan od njih je Server Beşirli, koji je s bratom Imamverdijem napunio svoj stari auto stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo u Tursku.

Pročitajte i ovo Beba rođena pod ruševinama u Siriji - 3 Čudom preživjela Poznato je tko će udomiti bebu koja je u ruševinama pupčanom vrpcom bila vezana za majku

"I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. Nismo samo mi pomogli, nego pomažu i drugi Azerbajdžanci, čak i oni koji žive u drugim zemljama. Vidio sam jednu djevojku koja je skinula kaput i dala ga u dobrotvorne svrhe", rekao je.

 

 

Njegov plemeniti čin dirnuo je mnoge, pogotovo nakon što su saznali u kakvim uvjetima živi, a mnogi su komentirali kako uvijek najviše pomažu oni koji imaju manje. Fotografija je postala simbol solidarnosti i zajedništva, a samo na Twitteru pogledana je tri milijuna puta i podijeljena gotovo 2000 puta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene