Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uništava sve pred sobom"

FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7
U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 Antonio Balic / CROPIX
Aktualno Galerija U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 1 U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 1 Foto: Antonio Balic / CROPIX U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 2 U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 2 Foto: Antonio Balic / CROPIX U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 3 U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 3 Foto: Antonio Balic / CROPIX U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 4 U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 4 Foto: Antonio Balic / CROPIX +6 U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 5 Galerija 1/11 >>
U Sarajevu je u četvrtak navečer održan prosvjed podrške Palestincima.

Više stotina građana i Palestinaca koji žive u Bosni i Hercegovini okupilo se u četvrtak navečer u Sarajevu u znak potpore palestinskome narodu nakon što je na Bliskome istoku eskalirao sukob zbog napada Hamasa na Izrael.

Prosvjednici koji su se okupili na poziv neformalne skupine "Prijatelji države Palestine" najprije su u koloni vozila prošli ulicama Sarajeva s istaknutim palestinskim zastavama te su se zaustavili ispred gradske Vijećnice.

Pročitajte i ovo Bager uklanja ruševine nakon izraelskog napada u južnom pojasu Gaze Napad na Gazu VIDEO/FOTO Eksplozije odjekuju svakih nekoliko minuta: "Ne mogu prestati razmišljati o svoje četiri kćeri"

Tamo su okupljeni uzvikivali "Slobodna Palestina, slobodna Gaza", te su upozoravali na izraelsko razaranje pojasa Gaze. Jedan od organizatora Emir Ćosović rekao je da su okupljeni prosvjedom pokazali da su s građanima Palestine i Gaze.

"Mi ćemo uvijek biti uz palestinski narod, to su naša braća i prijatelji", rekao je Ćosović.

Palestinac Muhammed Hamad rekao je lokalnim medijima da su se okupili u znak potpora Palestincima i da bi ukazali na "najgoreg okupatora na svijetu" koji uništava sve pred sobom u Gazi.

"Žao nam je što je svijet, a naročito Amerika, na strani okupatora", istaknuo je.
Na okupljanju su zapaljene baklje te su izrečene molitve za poginule Palestince u izraelskim napadima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kršenje međunarodnih zakona Što je bijeli fosfor, oružje koje je upotrijebio Izrael? "Predstavlja rizik doživotne patnje i nečuvene štete"

Protekloga vikenda Hamas je izveo najsmrtonosniji napad na Izrael u kojemu je ubila više od 1300 civila i vojnika, nakon čega je Izrael pokrenuo vojnu operaciju s ciljem slamanja te terorističke organizacije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene