Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povreda privatnosti

FOTO Zbog OVE fotografije dobila tužbu protiv internetskog diva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve što je u javnosti nije nužno javno. Takvom logikom sud u Quebecu u Kanadi donio je presudu protiv Googlea, nakon što je jedna žena prigovorila kako su njezin dekolte, kuća i vozilo bili prikazani na Google Street View servisu.

Googleov automobil kamerom je snimio ženu kako sjedi na stepenicama njezine kuće u Montrealu. Ona nije bila gola, ali je nosila majicu bez rukava, koja se spustila na desnoj strani pa su joj dojke bile poprilično izložene. Google je fotografiju objavio zamaglivši joj samo lice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zimske gadosti Kao da nikad nisu čuli za zimu: Pogledajte prometni show program na ulicama Montreala Slika nije dostupna Previše incidenata Još jedan grad u kojem će pitbulovi biti strogo zabranjena pasmina

Fotografija se pojavila na Street View servisu 2009. godine. Pet mjeseci kasnije, u listopadu 2009., Maria Pia Grillo, odlučila je vidjeti kako je izgledala na na fotografiji, jer se prisjetila da je bila ispred kuće u trenutku kad je Googleov automobil prolazio.

Policijska potjera iz Novog Sada dostupna je cijelom svijetu

Vidjevši fotografiju ostala je šokirana. Iako joj je lice bila zamagljeno, ona vjeruje da je lako moglo prepoznati. Također je rekla da su registarske pločice njezinog automobila bio jasno vidljive, kao što je bila vidljiva i njezina adresa. Od Googlea je tražila da uklone fotografiju.

"To stavlja mene, moja kuću, moje vozilo i moje članove obitelji na milost i nemilost potencijalnih manijaka i osjećam se vrlo ranjivo znajući da su te informacije dostupane svakom tko ima pristup internetu. šteta je učinjena", rekla je, a prenosi Cnet. Odgovor na pismo koje je poslala Googleu nije dobila.

Rekla je i da su je radni kolege ismijavali i vrijeđali te pričali viceve o njezinim grudima. Naposljetku je tužila Google zbog povrede privatnosti 2011. godine. Iako je u tužbi tražila više desetaka tisuća kanadskih dolara zbog raznoraznih povreda, smanjila je zahtjev na svega 7.000 kanadskih dolara.

Sud je Googleu naložio da plate odštetu od 2.250 kanadskih dolara. U presudi je izrečeno da je Grillo pretrpjela bol i patnju kao rezultat objave fotografije te izrugivanje na poslu uz napomenu da u to uopće nema sumnje.

Sudac je svoju presudu i pristup slučaju opisao kao "europski".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene