Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽUJE SE UZROK

FOTO Zastrašujuća fotografija nakon pada aviona: "Pomislio sam da su mrtvi, ovo je čudo"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Boeing 737-3 u kojem je bilo dvoje ljudi srušio se u ponedjeljak iznad Nacionalnog parka rijeke Fitzgerald u popodnevnim satima u Australiji.

Na društvenim mrežama pojavila se šokantna fotografija koja otkriva posljedice pada australskog Boeinga 737 nedugo nakon što je planuo u zapadnoj Australiji.

Vodeni bombarder srušio se u šumi između Ravensthorpea i Hopetouna, a šokantne fotografije otkrivaju razaranje koje je uzrokovao pad. Na fotografiji se vidi gusti crni dim koji se diže iz olupine dok se plamen počinje širiti.

Čini se da su prednji dio aviona i kokpit u jednom komadu, što možda objašnjava kako su dva pilota uspjela preživjeti prvu nesreću 737 u Australiji. Uspjeli su se osloboditi iz olupine i zadobili su samo manje ozljede, rekla je policija, piše Daily Mail.

"Kada sam prvi put čuo za to, pretpostavio sam najgore, ali su mi rekli da su pilot i kopilot preživjeli. To je čudo, zadivljen sam", rekao je premijer Zapadne Australije Mark McGowan.

Pročitajte i ovo Tučnjava u avionu Posebne turbulencije VIDEO Let za pamćenje: U avionu se dohvatilo 15 žena, šamarale su se, derale, a onda je tu bilo i golih grudi

Pročitajte i ovo Anju Khatiwada prokleta sudbina Poginula na isti način kao i njezin suprug prije 16 godina: ''Ostala je s malom djecom, bila je nevjerojatno hrabra''

"Dvojica pilota u avionu helikopterom su izvučena s mjesta nesreće i prebačena u zračnu luku Ravensthorpe", rekao je glasnogovornik policije.

Nakon slijetanja par je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu. Vjeruje se da je zrakoplov poletio iz Bunburyja, južno od Pertha, u 15:25 zbog šumskog požara. Prvi požar na istočnoj strani nacionalnog parka zapalila je munja oko 10 sati ujutro, a drugi je požar izbio je četiri sata kasnije. Oko 30 vatrogasaca pokušavalo je  staviti požare pod kontrolu.

Istražitelji zrakoplovnih nesreća iz Australskog ureda za sigurnost prometa sada planiraju razgovarati s pilotima u utorak prije nego što pokušaju utvrditi zašto se zrakoplov srušio. Boeing 737 Fireliner je civilni zrakoplov koji je pretvoren u avion za gašenje požara i njime upravlja Coulson Aviation.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene