Zapanjujući prizori iz Amazone. Kolumbijski vojnici spustili su se helikopterima usred prašume kako bi osujetili planove pobunjenika i ilegalnih rudara.


Kolumbijska vlast započela je masovni napad na ilegalne rudarske aktivnosti, a pronašla je i pobunjeničke skupine. 600 specijalaca uz pomoć moćnih helikoptera Black Hawck i gumenim čamcima, u velikoj akciji spustili su se na u teško dostupnom predjelu džungle i pročešljali 700 kvadratnih kilometara, piše Daily Mail.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 Plenković odgovorio Milanoviću: "Mogao bih reći da je šmrkavac, ali neću. Čujem da je opet spominjao majku, to vam dovoljno govori" Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća

Bila je to operacija slamanja ljevičarske gerile, i dolazi kao odgovor na posljednji video pobunjenika na kojom su vlast provocirali vitlajući nogom jednog od vojnika koji je stradao od mine.

Sve misice obećavaju mir u svijetu, ona je dobila priliku za pregovore!

U akciji je uhićeno 59 osoba, uključujući 12 članova FARC-a, najveće pobunjeničke skupine u Kolumbiji.

Kolumbijski ministar obrane tvrdi da rudarske aktivnosti u prašumi generiraju pobunjenicima više od 72 milijuna kuna godišnje.

Pobunjenici imaju pod kontrolom rudnike u pet nerazvijenih provincija bogatima metalima kao što je primjerice zlato. Sada vojska intenzivira napade na to područje.

Fotografije ovog događaja možete pogledati u priloženoj galeriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook