Slovenci su se probudili sa snijegom. Pogledom kroz prozor mnogi su se razveselili zimskim radostima.


U okolici Kozine snijeg je po tlu, a kroz dan očekuje se da će se to dogoditi i po cijeloj državi. Trebalo bi napadati oko 15 centimetara snijega. U Kredarici je ujutro izmjereno čak minus 13 stupnjeva.

Vezani članci Zagađenje u Stobreču Zagađenje u Stobreču: Površinom mora pluta gorivo, smrad se širi uvalom Goran Grlić Radman Hrvatska će u siječnju proglasiti isključivi gospodarski pojas: ''Sve tri zemlje ostaju predane unapređenju suradnje u istinskom europskom duhu''

Popodne bi trebao puhati sjeverni vjetar, a u Vipavskoj dolini i Krasu bura. More bi zbog padalina kod Kopra moglo poplaviti niže dijelove obale.

>> Temperature ispod ništice, očekuje se snijeg u nizinama

>> FOTO: Pada gusti snijeg u Gorskom kotaru

Kod Razdrtog je s ceste skliznuo teretnjak, a zbog snijega su ponegdje i zastoji u prometu. Zimska služba je na terenu. Meteorolozi za subotu ne najavljuju padaline, ali već u nedjelju bi moglo pasti i 20 centimetara snijega, piše 24ur.com. 

Snijeg je pao i u zapadnom dijelu Njemačke. Automobili su zapinjali u gužvama blizu Koelna, a putnici su se polako probijali. Tijekom vikenda bi trebalo napadati i do 10 centimetara. Temperature su diljem zemlje kretale od nule na jugu i zapadu do minus sedam u višim dijelovima središnje Njemačke, piše Reuters.

Diljem Ujedinjenog Kraljevstva zbog velikih količina snijega zatvorene su škole. Zaleđene ceste otežavaju normalan protok prometa. Napadalo je najviše snijega u posljednjih 17 godina. Meteorolozi predviđaju kako bi hladno vrijeme moglo potrajati iduća dva tjedna, piše BBC.