Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekao što misli

Finski ministar o slanju aviona Ukrajini: "Trebamo zaštititi svoju zemlju"

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Finski ministar obrane rekao je u četvrtak da ne želi donirati borbene zrakoplove Hornet Ukrajini.

"Moje mišljenje kao finskog ministra obrane je da trebamo te Hornete kako bismo zaštitili svoju vlastitu zemlju", rekao je Antti Kaikkonen na konferenciji za novinare u Helsinkiju.

"Negativno doživljavam ideju da bi ih se doniralo (Ukrajini) u idućih nekoliko godina. A ako gledamo i dalje, mislim da će se s vremenom istrošiti i biti od male koristi", rekao je.

Finska će zamijeniti svoje stare Hornete sa zrakoplovima F-35 koje je naručila 2021., a isporuka prvih zrakoplova očekuje se za dvije do tri godine. Finska će, međutim, dati dodatnu vojnu opremu Ukrajini uključujući još tri tenka Leopard 2 povrh slične donacije ranije, rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Ti idioti, polumudraci..." Ruska poruka koja ledi krv u žilama: "Ako Njemačka uhiti Putina, sva ruska sredstva poletjet će za Bundestag. To je objava rata"

Pročitajte i ovo Snimka sudara ruskih vojnih aviona i američkog drona Uručene im nagrade Odlikovani ruski piloti koji su srušili američki dron u Crno more: "Spriječili su narušavanje granice"

Mogućnost donacije Horneta Ukrajini spomenuta je tijekom nedavnog posjeta finske premijerke Sanne Marin Kijevu.

Na pitanje novinara treba li Ukrajini dati borbene zrakoplove, ona je rekla da bi Finska trebala razmotriti bi li njezini Horneti odgovarali za tu svrhu, ali ništa nije obećala.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene