Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Filozof koji na poziv rješava vaša egzistencijalna pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonom kruži srebrni kombi na kojem se nalazi broj telefona 24-satne usluge filozofskih pogleda na život. Iako kombi više nije u njegovom vlasništvu, Paul Hocker još uvijek prima i odgovara na pozive.

Pročitajte i ovo Michael Cohen, Donald Trump i Paul Manafort (Foto: AFP) Predsjednik odbija optužbe Teški udarci za Trumpa: Bliski prijatelj optužio ga za isplaćivanje novca ženama u zamjenu za šutnju Paul Manafort (Foto: AFP) Dvije najteže bankovne prevare Bivši voditelj Trumpove kampanje osuđen zbog financijskih malverzacija

Na prvi pogled, kombi izgleda kao prijevoz privatnog vodoinstalatera ili električara, ali ime kompanije čiji natpis stoji na kobiju, ‘Gery Matterd Ltd’, nagovještava da je njegova svrha ipak malo drugačija.

Ispod naziva tvrtke nalazi se telefonski broj i moto ’Ne razmišljajte o tome, već nas nazovite’, a nakon toga slijedi obećanje da će saslušati sva mišljenja, piše Daily Mail.

U brzom načinu života rijetko tko ima vremena razmišljati o svojoj filozofskoj dilemi, pa na kombiju stoji obećanje isporuke savijeta istoga dana. Deset posto popusta, ‘tvrtka’ daje na spomen Taskijevog teorema.

Ova je usluga izum, 40-godišnjeg Paula Hockera koji je na tu ideju došao kada je bio ‘nezreli zreli student’ prije pet godina.

Paul trenutačno radi za dobrotvornu udrugu u Sjevernom Londonu, baš i nije britanski odgovor na Sokrata, nikada nije studirao filozofiju, ali bavio se kreativnim pisanjem na Sveučilištu u Walesu.

‘Trebao mi je kombi kako bih svoje stvari prebacio iz Londona u Aberystwyth, pa sam kupio ovaj kombi. Imao je veliko prazno mjesto sa strane. Stoga sam radi zabave mislio da ću izmisliti biznis. Razmišljao sam o istjerivačima duhova i još nekoliko stvari. Tada sam dobio ideju o 24-satnom filozofu’, ispričao je Paul kako je nastao natpis koji krasi srebrni kombi.

'Ljudi me redovito zovu i ispituju zaista duboka pitanja. Mnogo su me puta zaustavili u kombiju, jednom me zaustavio i psihijatar koji je bio zainteresiran za to da ovo pretvorim u pravi biznis’, ispričao je.

Paul je kombi prodao prije godinu dana dvojici azijskih trgovaca voćem i povrćem u istočnom Lonodnu.

‘Oni su zadržali dizajn i moj telefonski broj na kombiju, pa i sada dobijem najmanje dva poziva na mjesec’, rekao je Paul.

‘Svi osim psihijatra to su shvatili kao šalu, ali ponekad, ako poziv traje predugo, pretvaram se da ću naplatiti svoje usluge. Tada obično razgovor završi’, rekao je Paul te dodao kako pitanje o kojem još uvijek razmišlja je ‘što bih trebao poželjeti kada gasim rođendanske svijećice?’

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene