Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri muškarca i dvije žene odlučili su istražiti stjenoviti otok, a ubrzo su shvatili da njihov brod odlazi bez njih. Zbog uništenog sidra otplovio je, a njih ostavio da čekaju pomoć.


Pet ljudi nasukalo se na stjenoviti australski otok i tamo ostalo devet sati prije nego su helikopterom odvedeni na sigurno. Tri muškarca i dvije žene na obližnji su prud napisali ogromnu SOS poruku nakon što su zaglavili na otoku zbog uništenog sidra, piše Daily Mail. 

Vezani članci Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 6 Ne odustaju: Južnokorejski ronioci pokušavaju doći do potopljenog turističkog broda u Budimpešti Slika nije dostupna VIDEO Ne, ovo nije vir...

Lyn Forbes-Smith bila je dio petorke. Ispričala je kako su se pomirili s činjenicom da će noć morati provesti nasukani na otoku, ali bili su uvjereni da će njihovi prijatelji doma podignuti uzbunu kada shvate da se nisu vratili.

Kriminalistička istraga: Kapetan prvi pobjegao s broda i ostavio djecu u njegovoj utrobi!

Na otoku su bili bez hrane, vode, šešira, zaštite od sunca. Tražili su zaklon na kojem bi se mogli zaštiti od vjetra i nisu se htjeli razdvajati.

U međuvremenu, pomorska policija Queenslanda upozorena je na mogući hitan slučaj kada je uočen šest metara dug napušteni brod kako pluta između otoka Brampton i Cockermouth u ponedjeljak poslijepodne. Kada nisu uspjeli naći putnike u pomoć su pozvali helikopter.

Žena u vodi: Je li ovaj intervju pošao po zlu?

Tri sata kasnije spasioci su uočili SOS poruku na obližnjem otoku Wigton gdje je petorka prvotno usidrila svoj brod i krenula istraživati stjenoviti otok. Uskoro su shvatili da njihov brod odlazi bez njih, ali nisu ga mogli zaustaviti. Zbog plime se kretao prebrzo, a na njemu su im, naravno, ostali mobilni uređaji pa im je preostalo samo čekati. Osim manjih opekotina, posada broda spašena je bez ozljeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook