Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna sumnja

Kriminalistička istraga: Kapetan prvi pobjegao s broda i ostavio djecu u njegovoj utrobi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan južnokorejskog trajekta koji je u srijedu potonuo uz jugozapadnu obalu zemlje suočen je s kriminalističkom istragom, doznaje se u četvrtak iz južnokorejskih izvora nakon nepotvrđenih izvješća da je upravo on bio među prvim osobama koje su uskočile u čamce za spašavanje.

Spasioci su u četvrtak ujutro udvostručili napore u pronalaženju preživjelih u brodolomu trajekta u vodama ispred južne obale Južne Koreje, dok se gotovo 300 osoba još uvijek smatra nestalima, a nade za njihovo spašavanje smanjuju se iz sata u sat.

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne miruju Drama na Crvenom moru, pogođen trgovački brod: "Zapovjednik je javio da vidi dva projektila" Slika nije dostupna 'Grubi nemar' Kapetan potonulog južnokorejskog trajekta osuđen na 36 godina zatvora

Devet tijela je pronađeno, spašeno je 179 ljudi, a sudbina 287 osoba još nije poznata. Na brodu je bilo ukupno 475 ljudi, od kojih 325 srednjoškolaca, objavila je u četvrtak obalna straža.

Trajekt s više paluba potonuo je u srijedu ujutro na putu prema otoku Jejuu, sa stotinama srednjoškolaca na palubi, koji su bili na školskom izletu.

OBJAVLJENE PORUKE Djeca pisala roditeljima dok je trajekt sve više tonuo...

Kapetana Leea Joon-seoka (69) ispitala je obalna straža i nad njim je otvorena kriminalistička istraga, rekao je dužnosnik obalne straže u gradu Mokpo koji je i središte te službe.

Mediji navode da mu prijeti moguća optužnica za ubojstvo iz nehaja i za kršenje zakona koji uređuje ponašanje posade u kritičnim situacijama.

"Ispričavam se putnicima i žrtvama i njihovim obiteljima", kazao je na tv snimci kapetan odbivši odgovoriti na pitanja o tome što se dogodilo i zašto je napustio brod među prvima.

Nitko od preživjelih nije mogao točno odgovoriti na pitanje kada je kapetan napustio brod iako je više njih ustvrdilo da ga je napustio ranije. Jedan od preživjelih kazao je za korejsku televiziju kako je on sam bio među prvima koji su uskočili u brod obalne straže te da je od spasioca čuo kako je kapetan bio prije njega u tom čamcu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene