Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detonirao nekoliko bombi

Filipini: U napadu pobunjenika devet mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je devet osoba poginulo u napadu militanata na jugu Filipina.

Glasnogovornik vojske kazao je kako je nekoliko bombi u gradu Isabela detonirao muškarac odjeven u vojnu uniformu, a potom je u pokušaju bijega otvorio vatru na prolaznike. Filipinci su uvjereni kako su za napad odgovorni islamistički pobunjenici skupine Abu Sayya, najmanje i najradikalnije islamističke separatističke skupine na jugu Filipina.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Fotografija napadača Ispričali se "Za vas je on čudovište, za mene je bio vrlo bolestan dječak": Roditelji napadača koji je ubio šestero ljudi otkrili zašto je birao žene za žrtve

>> Filipini: Islamistički pobunjenici ubili 11 osoba

Napadači koji su otvorili vatru na civile borili su se sa snagama sigurnosti tri sata, piše BBC. 'Devet je osoba poginulo. Jedan policajac, tri marinca, četiri civila i napadač', rekao je general Ben Dolorfino. Šef policije Antonio Mendoza rekao je kako je improvizirana bomba bila smještena pokraj zgrade Vlade i katoličke crkve koja se nalazi u većinski muslimanskom gradu na otoku Basilan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene