Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezani s Al Kaidom

Filipini: Islamistički pobunjenici ubili 11 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistički pobunjenici na Filipinima, povezani s mrežom al Kaidom, ubili su u subotu jedanaest osoba u napadu na grad na jugu Filipina, doznaje se od više službenih izvora.

Pripadnici islamističke skupine Abu Sajafa napali su pred zoru mjesto Maluso, na otoku Basilanu i ubili pripadnika provladine milicije i desetero civila, rekao je čelnik zdravstvene službe Kadil Jojo Sinlinding. U napadu je ranjeno sedamnaest ljudi, među kojima je devet u kritičnom stanju, od kojih je četvero djece, dodao je Sinlinding. 'Većina žrtava je pobijena iz strojnice na spavanju, a njihove su kuće zatim spaljene', kazao je.

Pročitajte i ovo Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Novi sukob Tko su hutisti, zašto napadaju brodove u Crvenom moru i kakav im je status na Bliskom istoku: Sve o pobunjeničkoj skupini koja je zaratila s SAD-om Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija

Na to područje su poslani vojnici, ali su napadači pobjegli pošto su zapalili nekoliko kuća, među kojima i kuću mjesnog starješine, rekla je poručnica Steffani Cacho, glasnogovornica filipinske vojske. Po riječima Antonija Mendoze, načelnike policije u Basilanu, motiv napada koji je izveo mjesni vođa Abu Sajafa, bila je osveta mjesnom starješini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene