Iako ih većina ne voli, bube su itekako korisne. Neke od njih žvaču otpad od hrane i pretvaraju u gnojiva. Nakon četiri mjeseca, gnojivo se odvaja od sad već odraslih buba, i proces kreće ispočetka.

Galerija Kolumbijske bube koje jedu smeće - 1 Kolumbijske bube koje jedu smeće - 2 Kolumbijske bube koje jedu smeće - 3 +2 Kolumbijske bube koje jedu smeće - 4

Ove bube mogu narasti i do 17 centimetara. Sve je počelo sasvim slučajno. Jednom Kolumbijcu, tada studentu, nije uspio eksperiment koji je početno planirao, ali je zato otkrio novu ulogu buba.

Stršljen Užas na školskom izletu: Djecu i učiteljice izboli stršljeni, jedan hitno završio u bolnici

Ilustracija Tko je za griz gusjenice? Humanitarci gladne u Africi namjeravaju spasiti bubama

"Bila je to slučajnost. Prerađivali smo organsko gnojivo s glistama i nažalost crvi su uginuli. Tada sam pronašao kuglice koje su igrom sluačaja bile ličinke kornjaša. Nisam znao da su to kornjaši, ali sam odlučio da bih s njima mogao napraviti kompost. Bila je to samo hipoteza", rekao je German Viasus Tibamoso.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju