Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je u kovčegu putnika Eurostara otkrivena granata, dio željezničkog kolodvora Gare du Nord u Parizu evakuiran je u četvrtak ujutro za manje od sat vremena, objavile su Francuske željeznice.


'Kao što se to događa s vremena na vrijeme, jedan je putnik pokušao putovati Eurostarom s granatom u prtljazi, ali je, naravno, prolazeći kontrolu, zaustavljen', objasnio je Antoine Debievre, dužnosnik kolodvora.

Motiv putnika niti oblik granate nisu navedeni.

Vezani članci Krvavi obiteljski obračun u Parizu U predgrađu Pariza pronađeno pet tijela, među kojima četvero djece. Rođak napao članove obitelji nožem i čekićem? Napad nožem blizu bivše redakcije lista Charlie Hebdo u Parizu - 3 Mačetom ili sjekiricom za meso ozlijedio četvero ljudi blizu bivše redakcije lista Charlie Hebdo: "Čuo sam vriskove i vidio ženu kako leži na tlu"

>> Mostar: Turistima prodaju granatu kao suvenir

Između 11 sati i podneva dio rezerviran za velike linije evakuiran je za vrijeme koje je pirotehničarima trebalo za intervenciju.

U lipnju 2010. par turista već je pokušao putovati Eurostarom s još aktivnom granatom s kraja 19. stoljeća kupljenom na sajmištu u Saint-Ouenu, blizu Pariza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook